Хакери зламали електронну пошту глави канцелярії прем’єра Польщі

Хакери зламали електронну пошту глави канцелярії прем’єра Польщі

Укрінформ
Глава канцелярії голови Ради міністра Польщі Міхал Дворчик повідомив про те, що хакери зламали його приватну електронну скриньку та його дружини, а також змогли проникнути на його акаунти в соцмережах.

Про це Дворчик написав у Твіттері, зауваживши, що йдеться про дезінформаційні дії, ймовірно, з боку Росії чи Білорусі.

“У зв’язку з повідомленнями про проникнення на мою електронну скриньку та дружини, а також на наші акаунти в соцмережах, про це було поінформовано відповідні державні служби”,- заявив Дворчик.

Читайте також: Київські сервіси можуть підвисати - хакери влаштували DDOS-атаку

Він зазначив, що викрадена з поштової скриньки інформація публікувалася у російській соцмережі Телеграм. На його переконання, з огляду на те, що він вже 11 років має заборону на в’їзд до Росії та Білорусі й активно підтримує демократичні перетворення на території країн колишнього СРСР, він сприймає зламання пошти як “широко розгорнуті дезінформаційні дії, що містять фальсифіковану і маніпулятивну інформацію”.

Він підкреслив, що в електронній скриньці не було жодної таємної інформації чи з обмеженим доступом.

Читайте також: Хакери з Anonymous оголосили війну Ілону Маску

Дворчик зазначив, що повідомлення, яке було опубліковано на сторінці його дружини в соцмережах, про зламання його пошти та викрадення таємних документів, є “фальсифікованим і містить неправдиву інформацію”.

“Без сумніву, треба ствердити, що метою цієї кібератаки є дезінформація й у зв’язку з цим відповідні спецслужби РП здійснюють необхідні дії з вияснення ситуації”,- підкреслив Дворчик.

Як раніше повідомляло агентство, Білий дім закликав не платити викупи хакерам-вимагачам

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-