Штати розпочали постачати COVID-вакцини за кордон – Білий дім

Штати розпочали постачати COVID-вакцини за кордон – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати доставили велику партію вакцин від COVID-19 Південній Кореї, інші постачання із запланованих 80-ти мільйонів доз для інших країн планується реалізувати до кінця червня.

Про це заявила в п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні речниця Білого дому Джен Псакі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні уряд США доставив 1 мільйон доз вакцини Johnson&Johnson в Республіку Корея»,- повідомила речниця адміністрації американського президента.

Читайте також: ВООЗ заявила про нестачу вакцин у рамках програми COVAX

Вона нагадала, що уряд США зобов’язався передати 80 мільйонів доз препаратів іншим країнам.

«Це вп’ятеро більше за будь-яку іншу країну та становить 13% від виробництва (усіх вакцин – ред.) у США. І ми взяли на себе зобов’язання зробити це до кінця червня», - підкреслила Псакі.

Читайте також: Індія замовила 300 мільйонів доз іще не затвердженої COVID-вакцини

Речниця Білого дому уточнила, що перші 25 мільйонів доз будуть відправлені адресно країнам, які потерпають найбільше, в найкоротші терміни. Решта вакцин надаватимуться іншим країнам через програму COVAX.

Читайте також: Канада подвоїть свій внесок до ініціативи COVAX

Як повідомляв Укрінформ, у четвер радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що в першу чергу США надішлють вакцини країнам в Азії, Африці, Латинській Америці та інших регіонах світу, в тому числі Україні.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-