Єврокомісія презентувала план економічного відродження для Молдови

Єврокомісія презентувала план економічного відродження для Молдови

Укрінформ
Європейська комісія оголосила сьогодні план економічного відродження після кризи COVID-19 для Республіки Молдова, який передбачає надання країні протягом трьох років 600 млн євро макрофінансової допомоги, кредитів та грантів.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена у середу на сайті Європейської комісії.

«План економічного відновлення для Республіки Молдова дозволить мобілізувати до 600 мільйонів євро макрофінансової допомоги, грантів та інвестицій, у супроводі необхідних фінансових гарантій. Це нове фінансування буде мобілізоване протягом наступних трьох років для розвитку інвестицій та сприянню стійкому та інклюзивному відновленню країни після кризи COVID-19», - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Україна, Грузія і Молдова створили Асоційоване тріо для успішної євроінтеграції

Як зазначається, план має п’ять головних складових: менеджмент державних витрат та економічне управління; конкурентоспроможна економіка, торгівля та підтримка малих та середніх підприємств; розвиток інфраструктури; освіта та ринок праці; верховенство права та судова реформа. Він передбачає підтримку ключових структурних реформ, включно з реформою судочинства і боротьбою проти корупції.

«Республіка Молдова зараз знаходиться на перехресті. Запропонований ЄС план економічного відродження є проявом безпрецедентних зусиль, щоб допомогти цій країні на шляху до відновлення та у просуванні амбітного порядку денного реформ, в інтересах всіх її громадян», - зазначила з цього приводу президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Україна, Грузія та Молдова просять Єврокомісію допомогти з COVID-вакцинами

Як повідомлялося, Молдова увійшла до 10 країн-партнерів, яким ЄС у 2020 році в рамках ініціативи «Команда Європи» виділив макрофінансову допомогу в обсязі 3 млрд євро – за цією програмою Молдова отримала 100 млн євро. Загальна допомога від ЄС, яку Молдова отримала лише протягом минулого року для подолання економічного шоку внаслідок пандемії, сягнула 127 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-