У Конгресі США закликають посилити протидію російській клептократії у світі

У Конгресі США закликають посилити протидію російській клептократії у світі

Укрінформ
Представники обох партій в Конгресі США закликають посилити протидію російській клептократії у світі.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив член Палати представників, республіканець Браян Фіцпатрік на слуханнях «Розуміння авторитаризму та клептократії в Росії», що відбулися в четвер у Комітеті закордонних справ.

«Для підвищення нашої колективної стійкості до цієї загрози... ми представили законопроєкт, покликаний уповільнити поширення клептократії, протидіяти російському та іншим закордонним автократіям, що є завданням нашого комітету... Надання двопартійної підтримки заходів щодо боротьби з корупцією мають бути наріжним каменем нашої зовнішньополітичної стратегії", - переконаний він.

Читайте також: Не Навальним єдиним: у ПАРЄ нагадали про українських політв'язнів у Росії

За словами республіканця, Конгрес здатний і зобов’язаний сприяти виробленню урядових стратегій протидії клептократії та авторитаризмові за кордоном, оскільки збитки, «завдані клептократією, не обмежуються кордонами Росії».

«Путін об'єднав державний бізнес, організовану злочинність і таємні операції в одну клептократичну систему, яка загрожує інтересам Заходу», - зазначив конгресмен. За його словами, Кремль розробив потужний набір інструментів для підриву демократії в усьому світі та продемонстрував свою готовність використовувати його.

Величезні багатства, здобуті нечесним шляхом, спрямовуються на купівлю активів і впливу, сказав конгресмен. За оцінками, в усьому світі інвестується до 1 трильйона доларів тіньових грошей, «що різко контрастує із застійною економікою самої Росії».

Читайте також: У Конгресі США заслухали доповіді про авторитаризм і клептократію в Росії

Фіцпатрік нагадав, що минулого літа, «у розпал пандемії», Путін провів незаконний референдум щодо конституційних змін, які дозволять йому залишатися при владі до 2036 року. «Отже, це явище не можна ігнорувати, - зазначив він. - Це потрібно вирішувати за допомогою рішучих дипломатичних дій і співпраці з нашими союзниками».

За словами політика, країни Заходу самі дозволяють путінському режимові «впливати на нашу внутрішню політику».

«Яскравим прикладом цього є «Північний потік-2», який не тільки експортує цю залежність від російського природного газу в Європу, а також є найбільшим символом Кремля, стратегічної корупції та захоплення еліти по всій Європі», - зазначив він.

Читайте також: Маркарова обговорила з конгресменами США протидію Nord Stream 2

Політика Сполучених Штатів має бути продовженням протидії цій геополітичній зброї, підкреслив конгресмен, закликавши «адміністрацію (Байдена, - ред.) негайно скасувати звільнення від санкцій щодо компанії North Stream AG, її генерального директора та посадових осіб.

Як раніше повідомляло агентство, у Комітеті закордонних справ Палати представників США відбулися слухання «Розуміння авторитаризму та клептократії в Росії», організовані представниками обох партій Конгресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-