Лідери ЄС завтра відреагують на затримання у Мінську рейсу Ryanair - Мішель

Лідери ЄС завтра відреагують на затримання у Мінську рейсу Ryanair - Мішель

Укрінформ
Глави держав та урядів країн ЄС, які у понеділок розпочинають дводенну надзвичайну зустріч у Брюсселі, розглянуть ситуацію, що склалася після примусового приземлення 23 травня у Мінську пасажирського літака компанії Ryanair та арешту опозиційного білоруського журналіста Протасевича.

Як повідомляє Укрінформ, таку інформацію у неділю ввечері оприлюднив Президент Європейської Ради Шарль Мішель. Текст його заяви оприлюднений на сайті цієї Євроінституції.

«Я засуджую примусове приземлення рейсу Ryanair в Мінську 23 травня 2021 року, та повідомлення про затримання білоруською владою журналіста Романа Протасевича. Я закликаю владу Білорусі негайно звільнити затриманого пасажира та повною мірою гарантувати його права. Лідери ЄС обговорять безпрецедентний інцидент завтра під час зустрічі Європейської Ради. Цей інцидент не залишиться без наслідків», - наголосив Мішель.

Читайте також: Мінськ серйозно посягає на свободу цивільної авіації в Європі – Маас

Як вже повідомляв Укрінформ, у Національному аеропорту Мінська сьогодні позапланово приземлився літак компанії Ryanair, що летів рейсом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибухівку на борту.

За наказом Лукашенка пасажирський літак супроводжував білоруський військовий винищувач. На момент отримання повідомлення цивільний літак знаходився поблизу кордону з Литвою, однак для екстреної посадки він попрямував до Мінська. При цьому екіпаж літака нічого не пояснив пасажирам.

Читайте також: Протасевича вистежували ще перед вильотом з Афін - Nexta

У Мінську після екстреної посадки літака затримали засновника каналу Nexta, що висвітлював протести в країні після сфальшованих президентських виборів президента Білорусі у серпні минулого року.

Очільниця білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала затримання Романа Протасевича операцією спеціальних спецслужб Білорусі з використанням примусового захоплення літака, що піддало ризику життя екіпажу та всіх пасажирів, які знаходилися на борту цього рейсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-