Президент Європарламенту вимагає звільнити 171 пасажира літака Ryanair, затриманого у Мінську

Президент Європарламенту вимагає звільнити 171 пасажира літака Ryanair, затриманого у Мінську

Укрінформ
Президент Європейського Парламенту Девід Сассолі закликав владу Білорусі негайно звільнити білоруського журналіста, що був затриманий після примусового приземлення пасажирського рейсу компанії Ryanair, а також 171 пасажира, що знаходилися на борту.

Як повідомляє Укрінформ, таку інформацію Девід Сассолі виклав у Твіттері.

«Уважно слідкуємо за повідомленнями щодо примусового приземлення рейсу Ryanair в Мінську та про ймовірний арешт активіста та журналіста Романа Протасевича. Нам потрібні негайні пояснення, і він має бути звільнений. Всі 171 пасажир та літак мають бути відпущені без зволікань», - наголосив президент Європарламенту.

Як повідомляв Укрінформ, у Національному аеропорту Мінська сьогодні позапланово приземлився літак компанії Ryanair, що летів рейсом Афіни-Вільнюс. Пілоти подали сигнал тривоги, оскільки отримали повідомлення про вибухівку на борту.

За наказом Лукашенка пасажирський літак супроводжував білоруський військовий винищувач. На момент отримання повідомлення цивільний літак знаходився поблизу кордону з Литвою, однак для екстреної посадки він попрямував до Мінська. При цьому, екіпаж літака нічого не пояснив пасажирам.

Читайте також: Про вибухівку на літаку Ryanair повідомили диспетчери з Білорусі

У Мінську після екстреної посадки літака затримали засновника каналу Nexta, що висвітлював протести в країні після сфальшованих президентських виборів президента Білорусі у серпні минулого року.

Очільниця білоруської опозиції Світлана Тихановська назвала затримання Романа Протасевича операцією спеціальних спецслужб Білорусі з використанням примусового захоплення літака, що піддало ризику життя екіпажу та всіх пасажирів, які знаходилися на борту цього рейсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-