Канада планує поділитися COVID-вакцинами зі світом - глава МОЗ

Канада планує поділитися COVID-вакцинами зі світом - глава МОЗ

Укрінформ
Щойно уряду Канади вдасться забезпечити достатній рівень вакцинування від COVID-19 власного населення, надлишкові дози будуть передані іншим країнам.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в ефірі телеканалу СВС розповіла міністр охорони здоров’я Канади Паті Хайду.

“Звісно, наш пріоритет - якомога швидше вакцинувати канадців, але ми також - великий донор COVAX, й маємо додаткові дози вакцин. Прем’єр-міністр особисто веде перемовини зі світовими лідерами стосовно того, аби все, що нам не потрібно, було повернуто в процес вакцинування й допомогло людям у світі отримати щеплення”, - сказала Хайду.

Читайте також: В Канаді від коронавірусу вакцинували майже половину населення

Вона додала, що цю ідею підтримують усі члени федерального уряду Канади.

“Усі міністри, відповідальні за боротьбу із COVID-19, погоджуються, що коли ми упевнимося, що канадці мають доступ до вакцин і що у нас є достатньо доз, наш намір - поділитися цими ними зі світом”, - зауважила міністр.

Читайте також: Канада ще на місяць подовжила заборону на в’їзд іноземців

Як повідомлялося, минулого року Канада законтрактувала близько 400 млн доз вакцин від COVID-19, що уп’ятеро більше, ніж необхідно для щеплення усіх жителів країни. Утім, через перебої із постачанням, досі лише близько половини канадців отримали щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-