Соратників Навального масово викликають до Слідкому РФ

Соратників Навального масово викликають до Слідкому РФ

Укрінформ
Співробітників Фонду боротьби з корупцією в Москві масово викликали на допити в Слідчий комітет РФ у справі про шахрайство, порушеній стосовно Олексія Навального.

Про це на Телеграм-каналі повідомив директор фонду Іван Жданов, передає Укрінформ.

«По всій Москві співробітники поліції прямо вночі терміново виїхали до всіх співробітників ФБК, навіть тих, які вже давно-давно не працювали у ФБК, щоб терміново викликати їх у СК», - написав Жданов.

За його словами, поліцейські прийшли до соратників Навального з повістками в ніч на 19 травня і намагалися «просунути документи в дверні щілини» або «прислюнявити до дверей».

Читайте також: Навальний подав позов проти ще однієї колонії

Жданов також опублікував у Твіттері фото такої повістки, де наказано з'явитися у СК 19 травня на допит як свідку.

Як повідомлялося, Слідчий комітет РФ порушив на главу Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального кримінальну справу про шахрайство у великому розмірі 29 грудня 2020 року.

Читайте також: Проти Навального і його соратників порушили нову кримінальну справу

17 січня 2021 р. Навального затримали в московському аеропорту, як тільки він повернувся з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною з групи «Новічок». Суд на вимогу ФСВП замінив йому умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний.

Його відправили у виправну колонію в Покрові. Після численних скарг на біль у спині і ногах Навальний 31 березня оголосив голодування, вимагаючи допустити до нього незалежних лікарів.

Читайте також: У Росії затримали адвоката фонду Навального

Лікарі політика 15 квітня повідомили про «різко негативну» динаміку його аналізів, що, на їхню думку, може призвести до ниркової недостатності і важких патологій серцево-судинної системи. У ФСВП стверджують, що Навальний знаходиться в задовільному стані.

18 квітня Навального перевели з виправної колонії №2 у Покрові Владимирської області в лікарню для в'язнів на території ВК-3 у Владимирі.

23 квітня Навальний оголосив, що припиняє голодування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-