Навальний подав позов проти ще однієї колонії

Навальний подав позов проти ще однієї колонії

Укрінформ
Російський опозиційний політик Олексій Навальний подав до суду позов до адміністрації ВК-3 у російському Владимирі, де він перебуває з середини квітня, через те, що його адвокатам забороняють брати на зустрічі з ним ноутбуки і телефони.

Як передає Укрінформ, про це повідомив «Новой газете» адвокат політика Вадим Кобзєв.

«Політик Олексій Навальний подав до суду на адміністрацію виправної колонії №3 через те, що його адвокатам заборонили проносити на зустрічі з ним телефони і ноутбук. Позов поданий учора до Жовтневого суду Владимира», - розповів Кобзєв.

Читайте також: Проти Навального і його соратників порушили нову кримінальну справу

Він також пояснив, що за весь період тримання Навального у ВК-3 адвокати відвідували його практично щодня і вимагали дозволити пронести телефон і ноутбук. Їм щоразу відмовляли. Кобзєв зазначив, що раніше, за рішенням Верховного суду Росії, адвокатам було дозволено проносити в колонії телефони і ноутбуки.

Позов поданий 12 травня до Жовтневого районного суду Владимира, на сайті суду опублікували картку справи.

У травні група депутатів Держдуми внесла законопроєкт, який забороняє адвокатам та іншим юристам проходити в колонію з будь-якими «засобами зв'язку», а також фото- та аудіотехнікою. Автори ініціативи кажуть, що цей захід дозволить боротися з передаванням телефонів засудженим.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні захист Навального подав три адміністративні позови до адміністрації ВК-2 у Покрові Владимирської області, де політик відбував термін до переведення до ВК-3 у Владимирі. Перший позов пов'язаний з тим, що Навальному не видають привезені з собою книги, зокрема Коран, другий - з тим, що з газет, які отримує політик, вирізають матеріали, а третій - з тим, що Навального поставили на облік як схильного до втечі. Подібний позов через взяття на облік Навальний подав до СІЗО «Матросская тишина».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-