У Польщі вуличні щеплення проти COVID-19 збирають багатогодинні черги

У Польщі вуличні щеплення проти COVID-19 збирають багатогодинні черги

Фото, відео
Укрінформ
Акція “Вакцинуйся на травневі”, під час якої щеплення проти COVID-19 однодозовою вакциною Johnson&Johnson 1-3 травня без попереднього запису можуть отримати усі охочі, спричинила значний ажіотаж в Польщі.

У 16-ти воєводських містах біля вуличних пунктів щеплення збираються кілометрові черги, люди займають черги серед ночі, передає кореспондент Укрінформу.

У Польщі мобільні пункти щеплень проти COVID-19 б'ють рекорди популярності / Фото: Юрій Банахевич, Укрінформ

“Ми зайняли чергу після другої ночі, але перед нами стоять вже п’ять-шість осіб”,- повідомив агентству пан Пьотр, який прийшов вакцинуватися разом з дружиною.

Він зазначив, що хоче швидко вакцинуватися однією дозою вакцини, щоб можна було безпечно почуватися у суспільстві.

Водночас Вітольд Єдлінський повідомив Укрінформу, що він привіз вакцинуватися свою сім’ю, хоча сам вже вакцинований. Він зауважив, що перед ними вже є кількасот осіб, хоча вони приїхали до пункту щеплень після п’ятої ранку. На думку чоловіка, його рідним може не вистачити вакцини.

Як зауважили агентству представники муніципальної поліції, які слідкують за порядком біля пункту щеплень, за годину до відкриття пункту в 10-й ранку черга бажаючих вакцинуватися розтягнулася приблизно на кілометр і невідомо, чи вистачить вакцини усім, хто стоїть у черзі.

Таке ж зацікавлення вакцинацією спостерігається і в інших польських містах.

Читайте також: У Польщі анонсували пом’якшення карантинних обмежень

Як повідомлялося, у кожному з воєводських міст у пунктах щеплень було виділено на день по 800-1,2 тис. доз вакцини Johnson&Johnson. Вакцинуватися у мобільних пунктах щеплень у Польщі можуть особи віком від 30-ти років, які мають електронне направлення на щеплення, однак ще не записувалися на вакцинацію, або ж їм запропоновано віддалені терміни щеплень.

Станом на сьогодні у Польщі проведено вже понад 11,4 млн щеплень, понад 2,8 млн отримали вже дві дози вакцини.

Читайте також: Польща планує поставити вакцину AstraZeneca в Україну у травні-червні

Останні соцопитування в Польщі показують, що не бажає вакцинуватися приблизно кожний четвертий громадянин країни.

Від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 2,8 млн осіб, померли понад 68 тис. За останню добу, 1 травня, коронавірусом інфікувалися 4 612 осіб, померли 144 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-