Злочинна діяльність Росії: Євросоюз підтримує дії Чехії

Злочинна діяльність Росії: Євросоюз підтримує дії Чехії

Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель від імені всіх 27 країн Євросоюзу висловив солідарність із Чеською Республікою у зв’язку зі злочинною діяльністю Російської Федерації на території країни та її наслідками.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у Декларації Високого представника ЄС, що оприлюднена на сайті Європейської ради.

«Європейський Союз рішуче засуджує незаконну діяльність на території Чеської Республіки (Росії - ред.), яка спричинила вибух на сховищі боєприпасів у місті Врбетіце у 2014 році. Він став причиною загибелі двох чеських громадян, загрози цивільному населенню та викликав величезні матеріальні збитки. ЄС дуже серйозно сприймає висновки влади Чеської Республіки, які ґрунтуються на розслідуванні про те, що ці дії вчинені офіцерами російської військової розвідки - ГРУ», - йдеться у документі.

Читайте також: У Чехії новий голова МЗС – попередник пішов через Sputnik V та участь Росії у проєкті АЕС

Як зазначається, Євросоюз глибоко занепокоєний будь-яким грубим порушенням міжнародного права і суверенітету Чехії, а також діями, спрямованими проти будь-якої іншої країни-члена. Росія має відмовитися від дій, що загрожують безпеці та стабільності Європи та суперечать її міжнародним зобов’язанням.

Читайте також: Чехія оголосила Росії дедлайн для повернення своїх дипломатів

«Європейський Союз висловлює повну солідарність з Чеською Республікою, підтримує дії, які вже здійснені її владою, та готовий підтримати подальші зусилля для притягнення винних до правосуддя. ЄС засуджує непропорційну реакцію та подальші погрози Російської Федерації проти Чеської Республіки. Підривні дії російських розвідувальних служб проти інтересів і безпеки ЄС та його членів будуть і надалі зустрічати стійку відповідь, якщо це буде необхідним», - наголосив Боррель.

Читайте також: Видворення дипломатів: Чехія не виключає подальших кроків щодо РФ

Як повідомлялося, 17-18 квітня Росія і Чехія взаємно вислали по 20 співробітників посольств з Москви і Праги. Приводом до цього послужили заяви влади Чехії про те, що російські спецслужби причетні до вибухів військових складів у Врбетіце у 2014 році.

Фото: Europen Union

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-