Санкції є попередженням для Росії про неминучі наслідки – Білий дім

Санкції є попередженням для Росії про неминучі наслідки – Білий дім

Укрінформ
Санкції США є інструментом, який не завжди передбачає негайну зміну поведінки, однак є потужним сигналом, що наслідки неминучі й і агресивні дії є неприйнятними.

Про це заявила в середу на брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі, коментуючи ефективність останніх санкцій США проти РФ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Передусім, наші санкції, які вже були введені – більшість із них – скоординовані з нашими європейськими партнерами та союзниками, оскільки ми маємо тверде переконання, так само як і міжнародна спільнота, що (зловмисні – ред.) дії повинні мати наслідки», - сказала Псакі.

Читайте також: Росія у відповідь на «ворожі дії» висилає 10 дипломатів США

Вона зауважила, що в США «не очікували та не прогнозували, що один пакет санкцій або окремий набір індивідуальних санкцій негайно змінить поведінку (Кремля – ред.)».

Водночас, як підкреслила речниця, запровадження обмежень щоразу «надсилає сигнал, що такі дії є неприйнятними й не можуть тривати».

Представниця Білого дому також нагадала, що Сполучені Штати здійснюють не тільки «видимі» кроки для реагування на дії Росії, а й непублічні.

Читайте також: Російська ескалація: Таран зустрівся з тимчасовою повіреною у справах США

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня президент США Джо Байден видав указ про запровадження нових санкцій щодо РФ, включно з випровадженням російських дипломатів, через дії уряду та розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-