Російська ескалація: Таран зустрівся з тимчасовою повіреною у справах США

Російська ескалація: Таран зустрівся з тимчасовою повіреною у справах США

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Андрій Таран і тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на фоні російської ескалації обговорили підтримку Сполученими Штатами нарощення спроможностей ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони

«Ми вкотре звертаємо увагу на небажання Російської Федерації виконувати раніше досягнуті домовленості та дотримуватися курсу мирного врегулювання конфлікту. Нам важливо відчувати, що міжнародна спільнота сконсолідована і одностайна у підтримці України. Дякуємо США за лідируючу роль в цьому процесі», - зазначив Таран.

Він поінформував американську сторону про розвиток безпекової ситуації на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів держави. Міністр оборони висловив вдячність за провідну і консолідуючу роль США у протидії міжнародної спільноти агресивній політиці Російської Федерації щодо України.

Читайте також: Стримати Росію від агресії можуть нові санкції та військова підтримка України – Кулеба

Зі свого боку Квін підкреслила незмінність політики Вашингтона щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України і невизнання окупації Криму.

Як зазначається, сторони обговорили основні питання оборонного співробітництва та підтримки Сполученими Штатами нарощення спроможностей Збройних сил України та здійснення оборонної реформи за стандартами НАТО.

Читайте також: Росія може здійснити масштабну військову провокацію протягом року – Таран

Сторони домовилися продовжити спільну роботу з розвитку двосторонніх відносин та посилення взаємодії у сфері безпеки і оборони.

Як повідомляв Укрінформ, Російська Федерація нарощує військову присутність поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму.

1 квітня відбулась телефонна розмова міністра оборони Андрія Тарана з міністром оборони Сполучених Штатів Америки Ллойдом Остіном. Очільники оборонних відомств України та США обговорили конкретні напрями посилення взаємодії у сфері безпеки і оборони. Ллойд запевнив, що Сполучені Штати Америки готові підтримати Україну в разі ескалації російської агресії.

Читайте також: Розгортання російських військ на кордоні з Україною триватиме до 20 квітня – розвідка

Міністр оборони Андрій Таран під час виступу на засіданні підкомітету Європарламенту з питань безпеки й оборони 14 квітня повідомив, що загальна потужність російських військ, які сконцентровані вздовж українського кордону, сягає 56 тактичних груп батальйонного рівня зі 110 тисячами військовослужбовців.

За його словами, справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Київ з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-