Члени Вишеградської групи підтримали Чехію в конфлікті з РФ

Члени Вишеградської групи підтримали Чехію в конфлікті з РФ

Заява
Укрінформ
Партнери Чехії у Вишеградській групі (Польща, Словаччина, Угорщина) виступили з підтримкою її дій у дипломатичному конфлікті з Росією.

Про це йдеться в офіційній заяві глав МЗС країн Вишеградської групи, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу МЗС Польщі.

“Ми, міністри закордонних справ Вишеградської групи, засуджуємо всі дії, які загрожують безпеці суверенних держав та їхніх громадян. Ми готові ще більше посилити нашу стійкість проти диверсійних дій. І будемо робити це як на національному рівні, так й у співпраці з нашими союзниками по НАТО, а також у рамках ЄС”,- йдеться в заяві.

Наголошується, що глави МЗС Польщі, Словаччини та Угорщини “висловлюють свою солідарність з нещодавніми діями Чехії - близького партнера, союзника та сусіда”.

Читайте також: Україна підтримує реакцію Чехії на діяльність спецслужб Росії – МЗС

Як відомо, 17 квітня уряд ЧР оголосив про рішення видворити 18 працівників посольства РФ, які, за даними чеської сторони, є офіцерами спецслужб. Прага стверджує, що російські спецслужби причетні до вибухів на складах боєприпасів у Врбетицях у 2014 році, під час першого загинули двоє людей.

Росія у відповідь вислала 20 співробітників посольства Чехії, частина з них уже повернулися на батьківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-