Україна підтримує реакцію Чехії на діяльність спецслужб Росії – МЗС

Україна підтримує реакцію Чехії на діяльність спецслужб Росії – МЗС

Укрінформ
Україна підтримує реакцію Чехії видворити 18 російських дипломатів, які підозрюються в роботі на спецслужби РФ.

Про це йшлося на зустрічі заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара з послом Чеської Республіки в Україні Радеком Матулою, передає Укрінформ з посиланням на Міністерство закордонних справ.

Як зазначається, український дипломат поінформував співрозмовника про продовження російською стороною реалізації стратегії ескалації та нарощування військової присутності на кордонах з Україною та в тимчасово окупованому Криму. Предметом розмови також було рішення Чехії видворити 18 російських дипломатів, які підозрюються в роботі на спецслужби РФ.

Читайте також: Польща відзначає дедалі більшу активність спецслужб РФ на своїй території

"Посол Чеської Республіки детально розповів про підстави такої реакції, яка була обумовлена наявністю переконливих доказів у причетності російських спецслужб до вибухів на складі боєприпасів у районі Врбетиць у жовтні 2014 року. Він висловив вдячність за політичну солідарність України з чеською владою в її реакції на деструктивну діяльність Росії на території Чехії", - розповіли в МЗС.

Зазначається, що сторони наголосили на важливості подальшої активізації співпраці України та Чехії в різних галузях, обговорили підготовку до запланованих у травні цього року українсько-чеських політичних консультацій на рівні заступників міністрів закордонних справ.

Читайте також: Чехія виключила Росію з тендера на добудову АЕС

Як повідомляв Укрінформ, уряд Чехії оголосив 17 квітня про рішення вислати 18 російських дипломатів, які, за даними чеської сторони, є співробітниками спецслужб РФ.

Крім того, до опівночі мають виїхати з Москви 20 працівників посольства Чехії у РФ (з них 16 дипломатів), про видворення яких заявила Москва у відповідь на рішення Праги. Чеський уряд відправив за співвітчизниками літак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-