Росія висилає 20 працівників посольства Чехії

Росія висилає 20 працівників посольства Чехії

Оновлено
Укрінформ
Москва прийняла рішення вислати 20 працівників посольства Чехії у РФ у відповідь на видворення Прагою 18 російських дипломатів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Чеське телебачення.

Зазначається, що Москва оголосила, що висилає 20 працівників посольства Чехії, з них 16 - дипломати. Вони мусять залишити територію Росії протягом доби.

Загалом, за даними телеканалу, в московському диппредставництві працюють 24 особи з дипломатичними паспортами. 

Читайте також: Голова Сенату Чехії заявляє про державний тероризм з боку РФ

Своєю чергою в МЗС РФ повідомили про виклик посла Чеської Республіки: "В. Півоньці повідомлено, що двадцять співробітників посольства Чехії в Москві оголошуються" персона нон грата". Крім того, чеській стороні пред'явлена вимога "привести кількість співробітників дипмісії в Москві в категорії прийнятих на місці до паритету з числом співробітників аналогічної категорії Посольства Росії в Чехії".

Як повідомлялось, Чехія прийняла рішення про видворення 18 співробітників спецслужб СЗР і ГРУ, які працюють у посольстві Росії. Вони повинні виїхати з країни протягом 48 годин.

Водночас чеські спецслужби заявили про причетність до вибухів на складах боєприпасів у Врбетицях у 2014 році офіцерів ГРУ, яких підозрюють в отруєнні Сергія та Юлії Скрипалів у Великій Британії, - Олександра Петрова та Руслана Боширова.

Читайте також: Кулеба — про вибухи на складах у Чехії: Ми надто добре знаємо зловмисні методи РФ

Раніше Bellingcat та The Insider довели, що Петров і Боширов – співробітники Головного розвідувального управління РФ, їхні справжні імена - Олександр Мішкін та Анатолій Чепіга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-