Блінкен назвав «мету номер один» політики США у сфері клімату

Блінкен назвав «мету номер один» політики США у сфері клімату

Укрінформ
Розв’язання кліматичних проблем посяде центральне місце в зовнішній політиці Сполучених Штатів.

Як передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку, про це напередодні кліматичного саміту заявив державний секретар Ентоні Блінкен.

Виступаючи в Аннаполісі (штат Меріленд), Блінкен сказав, що розв’язання кліматичної кризи має поліпшити життя американців.

«Якщо Америка не зможе повести світ шляхом розв’язання кліматичної кризи, то від світу мало що залишиться. Якщо ж ми досягнемо успіху, то матимемо можливість створювати робочі місця для поколінь, побудуємо більш справедливе, здорове і стале суспільство й захистимо цю чудову планету», - переконаний голова Держдепу.

За його словами, кожна країна на планеті має зробити дві речі: скоротити викиди й підготуватися до неминучих наслідків зміни клімату. «Американські інновації та промисловість можуть бути в авангарді в обох випадках», - указав Блінкен.

Читайте також: Штати та Китай домовились поглибити взаємодію в боротьбі зі зміною клімату

Як зазначив держсекретар, США зацікавлені в розбудові відповідної інфраструктури, інвестиціях у відновлювані джерела енергії. Водночас він визнав, що Штати відстають від Китаю у виробництві сонячних батарей, вітряних турбін, акумуляторів та електромобілів. «Якщо ми не надолужимо згаяне, Америка втратить шанс змінити кліматичне майбутнє світу так, щоб були враховані наші інтереси й цінності. І ми втратимо силу-силенну робочих місць для американського народу», – наголосив Блінкен.

Він додав, що «мета номер один» політики США у сфері клімату – запобігання катастрофам, і Вашингтон виступає за те, «щоб кожна країна, бізнес і суспільство успішно скоротили викиди та посилили стійкість».

Читайте також: Найбільше жителів Землі турбує зміна клімату — ЮНЕСКО

«Якщо країни й надалі покладатимуться на вугілля для виробництва значної частини енергії… або допускатимуть масову вирубку лісів, то почують від Сполучених Штатів і наших партнерів про те, наскільки шкідливими є ці дії», - застеріг держсекретар. І заявив, що наступного  місяця США надішлють відповідний «рішучий сигнал» країнам «Великої сімки», які продукують чверть світових викидів.

Як повідомлялося, США анонсували проведення саміту з питань клімату, який має розпочатися у День Землі - 22 квітня. Саміт покликаний продемонструвати намір адміністрації Байдена розв'язати кліматичну кризу і стати основою для конференції ООН з цього питання, запланованої на листопад в Глазго.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-