Штати та Китай домовились поглибити взаємодію в боротьбі зі зміною клімату

Штати та Китай домовились поглибити взаємодію в боротьбі зі зміною клімату

Укрінформ
Сполучені Штати й КНР дійшли згоди про необхідність посилення взаємодії для зменшення наслідків змін глобального клімату.

Про це йдеться в спільній заяві сторін за результатами зустрічі спецпосланника США з питань клімату Джона Керрі та його китайського колеги Сі Чженьхуа, повідомляє Укрінформ.

«США й Китай прагнуть співпрацювати між собою, а також з іншими країнами для подолання кліматичної кризи. Це охоплює як активізацію відповідних зусиль, так і взаємодію в багатосторонніх процесах, у тому числі в межах Рамкової конвенції ООН про зміни клімату, а також Паризької угоди»,- зазначається в документі.

Читайте також: Найбільше жителів Землі турбує зміна клімату — ЮНЕСКО

При цьому підкреслюється, що обидві держави продовжать обговорення конкретних дій щодо скорочення викидів впродовж ближчої та середньої перспектив.

Як повідомлялося, спецпосланник США Джон Керрі цього тижня здійснив візит до Шанхаю, а також до Сеулу. Там він провів переговори з високопоставленим представником влади КНР, що стало другою зустріччю між двома країнами після контроверсійних переговорів США - Китай у березні цього року на Алясці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-