США й надалі твердо відповідатимуть на дії Росії – Блінкен

США й надалі твердо відповідатимуть на дії Росії – Блінкен

Заява
Укрінформ
Сполучені Штати налаштовані рішуче реагувати на зловмисну діяльність Росії, спрямовану проти інтересів Америки, а також країн-союзників та партнерів.

Про це йдеться в заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, оприлюдненій у четвер у зв’язку з оголошенням нових санкцій проти Росії, повідомляє Укрінформ.

«Ці дії (введення нових санкцій – ред.) покликані притягнути Росію до відповідальності за її необдумані дії. Ми будемо реагувати твердо у відповідь на активність РФ, що завдає шкоди нам або нашим союзникам та партнерам», - заявив глава Державного департаменту США.

При цьому Блінкен підкреслив, що запровадження санкцій проти Росії зменшить ресурси, доступні для Кремля, щоби здійснювати подібну зловмисну активність у майбутньому.

Водночас він зазначив, що Сполучені Штати шукатимуть можливості для взаємодії з РФ там, де це можливо, «з метою побудови більш стабільних та передбачуваних відносин, які відповідають інтересам Сполучених Штатів».

Читайте також: Всі тридцять країн-членів НАТО засудили посилення агресії РФ проти України - Блінкен

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у четвер підписав указ про введення санкцій проти РФ, інших обмежень, а також видворення десяти представників російських спецслужб, які діяли під дипломатичним прикриттям у Сполучених Штатах.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-