Британія завдяки вакцинації вже наблизилась до колективного імунітету - науковці

Британія завдяки вакцинації вже наблизилась до колективного імунітету - науковці

Укрінформ
Завдяки масовій вакцинації населення Велика Британія вже найближчими днями досягне колективного імунітету від COVID-19, але в умовах поточних карантинних заходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Sky News із посиланням на спеціалістів Університетського коледжу Лондона.

Науковці прогнозують, що 12 квітня відсоток людей в Об’єднаному Королівстві, котрі вже захищені від вірусу завдяки вакцинації, перенесеній хворобі чи вродженому імунітету, досягне 73,4%.

Такий показник вважається достатнім для формування колективного імунітету від коронавірусу, після чого хвороба почне відступати.

"Це як ланцюгова реакція. Якщо у вірусу забрати можливість поширюватися від однієї людини до іншої - він просто "вимирає"", - зазначив професор Карл Фрайстон.

Читайте також: У Британії не рекомендують вакцинуватися AstraZeneca людям, молодшим за 30

Водночас, за його словами, послаблювати пильність і прискорювати вихід з карантину на цьому етапі ще рано. Якщо ж люди різко повернуться до життя, яке було звичним до пандемії, ризики передачі вірусу знову зростуть, і поріг, необхідний для колективного імунітету, буде вже вищим.

Варто нагадати, що першу дозу вакцини від COVID-19 у Британії вже отримали 3 із 5 дорослих осіб, себто більше 60% дорослого населення. А обидві дози щеплення вже отримали 6 мільйонів британців. Це один із кращих показників у Європі та світі.

Відтак із початку весни цього року в Британії після піку в січні щоденний приріст заражень стабільно знижується. Із початку квітня майже всі показники - менші ніж 4 тисячі.

Загалом же, як відомо, з початку пандемії в країні виявлено 4,37 мільйона випадків COVID-19, включаючи 126,9 тисячі летальних.

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-