У Німеччині кількість CОVID-випадків може сягнути 100 тисяч за добу - Інститут Коха

У Німеччині кількість CОVID-випадків може сягнути 100 тисяч за добу - Інститут Коха

Укрінформ
Президент німецького Інституту Роберта Коха Лотар Вілер не виключає, що за нинішньої тенденції та наявних протиепідеміологічних заходів кількість добових випадків інфікування у ФРН може сягнути 100 тисяч.

Про це він заявив на брифінгу в п’ятницю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Таке можна припустити... Моделювання, прогноз показує, що якщо ситуація і заходи будуть такими, якими вони є наразі, зрозуміло, що може бути 100 тисяч», - сказав Вілер.

Він зазначив, що країна перебуває на початку третьої хвилі, і «є сигнали, що ця хвиля буде гіршою, ніж перші дві». Ситуація, за словами президента Інституту Роберта Коха, погіршується швидко, уникнути цієї хвилі неможливо, треба намагатися її пом’якшити.

Наразі хвороба зачепила всі вікові групи, серед інфікованих багато тих, кому менше 65, і дітей. Захворювання варіантом В 1.1.1.7 перебігає більш складно, треба виходити з того, що зростатиме й смертність.

Читайте також: Меркель: Третя хвиля COVID-19 - це по суті нова пандемія

Класичні засоби захисту не дуже спрацьовують, визнав очільник RKI. Він при цьому нагадав, що вірус розповсюджується там, де люди збираються. «Єдиний шлях перервати цю хвилю – зменшити контакти», - підсумував Вілер.

Міністр охорони здоров’я ФРН Єнс Шпан своєю чергою закликав співгромадян якомога частіше робити тестування. Він також поінформував про новий захід, спрямований на зменшення ризику імпортування вірусу: з 30.03 00:00 від усіх, хто повертається/прилітає в Німеччину з-за кордону, вимагатимуть негативний тест іще до посадки в літак. Цієї домовленості досягнуто між урядом та авіаперевізниками.

Читайте також: Меркель відкликала своє рішення про «великодній» локдаун у Німеччині

За даними RKI, протягом останньої доби в країні було лабораторно підтверджено 21 573 нових випадків інфікування, що на майже 4 100 більше, ніж того ж дня тиждень тому. Померло за добу 187 людей. Загалом з початку пандемії у країні зафіксовано 2 734 753 випадки інфікування, померло 75 623 людини. Вакциновано на даний момент 8 357 327 людей, з них 3 683 034 отримали 2 дози.

Станом на ранок 26 березня у світі зафіксовано 126 068 887 випадків CОVID-19, зокрема 2 767 376 летальних, одужали 101 735 717 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-