Меркель відкликала своє рішення про «великодній» локдаун  у Німеччині

Меркель відкликала своє рішення про «великодній» локдаун у Німеччині

Укрінформ
Влада ФРН неочікувано відкликала своє рішення щодо запровадження протягом 5 святкових днів у зв’язку з Великоднем «днів відпочинку».

Таке рішення було запроваджено після термінової наради федерального канцлера з прем’єрами земель у середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Канцлер взяла на себе повну відповідальність. Сказала, що це була помилка», - сказав глава уряду землі Північний Рейн-Вестфалія, новий очільник Християнсько-демократичного союзу (який називають «партією Меркель») Армін Лашет, виступаючи перед депутатами свого ландтагу.

Меркель вибачилась перед співвітчизниками після несподіваної відеонаради з прем’єрами земель у середу.

Читайте також: У Німеччині учасники антикарантинних протестів побилися з поліцією

«Ця помилка - виключно моя. Я несу остаточну відповідальність… Я прошу вибачення», - заявила глава федерального уряду.

Вона підкреслила, що ідея запровадити протягом 1-5 квітня «дні відпочинку» була «помилковою», адже викликала багато невпевностей і питань, які неможливо вирішити протягом короткого часу. Водночас вона підкреслила мотивацію – зупинити будь-що третю хвилю коронавірусу.

«Помилка має бути названа помилкою і має бути вчасно скорегована», - сказала Меркель і підтвердила, що відкликає рішення.

Читайте також: Третя хвиля COVID-19 уже в Німеччині – глава інституту Коха

Як повідомлялося, рішення про запровадження жорсткого локдауну, «днів відпочинку» (або днів тиші) з 1 по 5 квітня керівники ухвалили лише напередодні після 15-годинних перемовин. Таке рішення наразилося на критику.

За даними Інституту Роберта Коха, у вівторок в країні було підтверджено 15 813 нових випадків інфікування (на 2 378 більше, ніж того ж дня тиждень тому); загальна цифра з початку пандемії - 2 690 523. Померло за весь час 75 212 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-