У Німеччині учасники антикарантинних протестів побилися з поліцією

У Німеччині учасники антикарантинних протестів побилися з поліцією

Фото, відео
Укрінформ
У місті Кассель, західнонімецька федеральна земля Гессен, у суботу сталися сутички між поліцією та демонстрантами, які виступають проти коронавірусних обмежень влади.

Про це повідомили Укрінформу в управлінні поліції Касселя.

«Ми виходимо з того, що було до 20 тисяч учасників…Були застосовані водомети та перцевий газ у кількох локаціях», - зазначив речник.

Він повідомив, що погоджено для участі у двох демонстрації було загалом 6 тис. учасників. (5 тис. і 1 тис.). Паралельно з цими двома акціями, організованими рухом Querdenken (Альтернативне мислення), у місті відбулися кілька інших акцій, подекуди спонтанних, а відтак взагалі нелегальних.

Деякі з демонстрантів поводилися агресивно, кидали в представників органів правопорядку каміння, пляшки та інші речі.

«Ситуація залишається напруженою», - зазначив речник. Він повідомив про затримання кількох людей, але кількість їх не назвав.

У столиці Берліні також відбулося кілька акцій, але нечисельних і в цілому мирних, участь у яких взяли менше людей, ніж очікувалося.

Читайте також: В Амстердамі поліція розігнала «коронавірусний» протест – були без масок

У понеділок планується проведення відеоконференції канцлера з прем’єрами федеральних земель, на якій буде обговорено наступну стратегію стосовно обмежувальних заходів. Експерти констатують третю хвилю пандемії. За даними Інституту Роберта Коха, за останню добу в Німеччині було підтверджено 16 033 нових випадків інфікування.

Фото: ©Swen Pförtner/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-