На Великдень у Німеччині діятиме жорсткий локдаун

На Великдень у Німеччині діятиме жорсткий локдаун

Укрінформ
Обмежувальні заходи в Німеччині продовжено ще на 4 тижні, на Великдень діятиме жорсткий локдаун.

Про відповідне рішення відеонаради голів урядів розповіла по її закінченню у вівторок канцлер ФРН Ангела Меркель, передає Укрінформ.

«Обмеження продовжено до 18 квітня», - поінформувала Меркель.

У період з 1 по 5 квітня, під час Великодня, діятиме жорсткий локдаун: будуть закриті фактично всі заклади, навіть ті, які наразі працюють, контакти людей обмежені – святкування можливо у колі двох родин, максимально 5 людей (не враховуючи дітей до 14 років). Церковні служби проходитимуть онлайн.

Подорожі як всередині країни, так і за кордон прямо не заборонені, але «не вітаються». Для всіх, хто повертається, незалежно від епідеміологічної ситуації в пункті відбуття, потрібно мати негативний тест.

«Ми домовилися з авіаперевізниками, що вони вимагатимуть тест при посадці», - сказала канцлер. Це стосується також тисяч німецьких відпочивальників, які проводять свята на Майорці, яку раніше оголосили неризикованим регіоном.

Читайте також: Польща не виключає найближчими днями повного локдауну

Відеозустріч тривала рекордно довго – 15 годин, і завершилася о 3 годині ночі. На жорстких заходах наполягала глава федерального уряду.

Наступна нарада запланована на 12 квітня.

За даними Інституту Роберта Коха, за минулу добу в країні було підтверджено 7 485 нових випадків інфікування. Більшість нових випадків інфікування становить британська мутація коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-