ЄС абсолютно не потребує російської вакцини Sputnik V – єврокомісар

ЄС абсолютно не потребує російської вакцини Sputnik V – єврокомісар

Укрінформ
Євросоюз жодним чином не має потреби у російській COVID-вакцині Sputnik V.

Таке переконання в ефірі французького телеканалі TF1 висловив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретон, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми абсолютно не будемо мати потреби у Sputnik V», - заявив член Єврокомісії від Франції.

Водночас він не виключив, що ЄС, у разі потреби, може допомогти Росії у виробництві цієї вакцини на одному-двох своїх заводах.

Читайте також: Українців не вакцинуватимуть російським Sputnik V - Шмигаль

Єврокомісар повідомив, що нині в ЄС 55 підприємств цілодобово задіяні у масовому виробництві COVID-вакцин. За прогнозом і замовленнями Єврокомісії, країни-члени можуть отримати 300-400 млн доз у другому кварталі цього року.

Бретон також висловив сподівання, що населення Франції, за результатами кампанії вакцинації проти CОVID-19, може набути колективного імунітету вже до середини липня.

Читайте також: У Франції спростовують контракт на виробництво російської вакцини Sputnik V

Як повідомляв Укрінформ, на актуальному етапі на рівні регулятора Європейського Союзу – Європейського агентства лікарських засобів – терміново схвалено (авторизовано) застосування і доступ на європейський ринок чотирьох COVID-вакцин: Pfizer/BioNTech (США-Німеччина), Moderna (США), Oxford/AstraZeneca (Велика Британія-Швеція), а також Janssen (виробляється бельгійським філіалом американської компанії Johnson&Johnson).

Нині Європейське медичне агентство (ЕМА) проводить дослідження російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V (Gam-COVID-Vac).

Читайте також: ЄС не веде переговорів про закупівлю російської вакцини Sputnik V

Раніше Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала умови для можливої авторизації російської вакцини Sputnik V на ринку ЄС, які включають ретельне дослідження властивостей цього препарату на його ефективність і безпечність, а також за умови допуску європейських фахівців до інспекції місць виробництва вакцини, оцінки стабільності такого виробництва та його відповідності заявленим кількісним та якісним показникам.

Станом на 22 березня у Франції першу дозу вакцини проти COVID-19 вже отримали більше 6,1 млн осіб; другу – майже 2,5 млн. У країні зосереджено більше 1,1 млн доз вакцин для продовження кампанії щеплень.

Уряд країни планує вакцинувати 30 млн населення до середини червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-