У Франції спростовують контракт на виробництво російської вакцини Sputnik V

У Франції спростовують контракт на виробництво російської вакцини Sputnik V

Укрінформ
Французька сторона не укладає контактів із російським виробником вакцини Sputnik V проти COVID-19.

Про це, як повідомляє Reuters, заявив речник заступника міністра економіки Франції з питань промисловості, передає Укрінформ.

«Наскільки ми знаємо, жодного контракту на виробництво вакцини Sputnik V компанія у Франції не уклала», - заявив представник французького уряду.

Речник заступника міністра з питань промисловості спростував оприлюднену раніше заяву голови Російського фонду прямих інвестицій про домовленості розгорнути виробництва Sputnik V в Італії, Іспанії, Німеччині та, зокрема, нібито у Франції.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив відносно російської вакцини Sputnik V, що ставлення до неї не лежить у політичній площині, а пов'язане лише із науковими чинниками відносно її безпечності та ефективності.

У Франції зареєстровано три COVID- вакцини: Pfizer/BioNTech, Moderna і AstraZeneca.

Читайте також: ЄС не веде переговорів про закупівлю російської вакцини Sputnik V

Нині Європейське медичне агентство (ЕМА) проводить дослідження російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V (Gam-COVID-Vac).

Раніше Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн назвала умови для можливої авторизації російської вакцини Sputnik V на ринку ЄС, які включають ретельне дослідження властивостей цього препарату на його ефективність і безпечність, а також за умови допуску європейських фахівців до інспекції місць виробництва вакцини, оцінки стабільності такого виробництва та його відповідності заявленим кількісним та якісним показникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-