ЄС не веде переговорів про закупівлю російської вакцини Sputnik V

ЄС не веде переговорів про закупівлю російської вакцини Sputnik V

Укрінформ
Європейський Союз не веде жодних переговорів щодо закупівлі російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V або включення її у вакцинне портфоліо Євросоюзу.

Про це у Брюсселі під час брифінгу для преси заявив речник Єврокомісії Стефан Де Кеерсмакер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо робити чіткий водорозділ між тим, що робить ЕМА (Європейське медичне агентство) з дослідження цієї вакцини, та іншим питанням - має бути ця вакцина частиною вакцинного портфоліо ЄС, або ні. Зараз не відбувається жодних переговорів про те, щоб інтегрувати вакцину Sputnik у це портфоліо. Я хочу підкреслити, що наша стратегія у сфері вакцинації є спільною, тож подібні рішення щодо інтеграції нових вакцин до портфоліо мають прийматися спільно Єврокомісією і країнами-членами», - зауважив Де Кеерсмакер.

Читайте также: Європейське медагентство розпочало перевірку російської вакцини Sputnik V

На тому, що процес оцінки вакцини Sputnik V, який розпочався сьогодні в ЕМА, не має нічого спільного із розширенням вакцинного портфоліо ЄС, наголосив також речник Єврокомісії Ерік Мамер.

«Ми вже відповідали на це запитання. Відповідали сьогодні, кілька днів тому, відповідали регулярно. Якщо в якийсь момент часу країни-члени і Єврокомісія прийдуть до рішення про ймовірне включення додаткових вакцин у нашу (вакцинну) стратегію, ми проінформуємо вас. На цей момент до цього просто немає що додати», - сказав Мамер.

Він окремо наголосив, що за роботою, яку проводить ЕМА під час оцінки вакцин, не стоїть жодних геополітичних міркувань. ЕМА, як медична установа, оцінює лише медичні властивості препаратів на основі критеріїв з охорони здоров’я, з точки зору їх безпечності та ефективності.

Читайте також: Меркель сказала, чи можливе виробництво російської вакцини Sputnik V у Німеччині

«Крапка. У цій справі не існує жодних інших міркувань», - додав Мамер.

Як повідомляв Укрінформ, Європейське медичне агентство (ЕМА) сьогодні почало дослідження російської вакцини проти коронавірусу Sputnik V (Gam-COVID-Vac). З боку ЄС у процесі дослідження в рамках ЕМА цей препарат представляє німецька компанія R-Pharm Germany GmbH.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-