Прем’єр Британії вважає вакцину AstraZeneca безпечною

Прем’єр Британії вважає вакцину AstraZeneca безпечною

Укрінформ
Уряд Великої Британії вважає вакцину від коронавірусу від AstraZeneca цілком безпечною і впевнений щодо її використання для щеплення населення.

Про це заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

На запитання, чи може він переконати людей, що вакцина безпечна, Джонсон відповів ствердно.

«MHRA (Агентство з регулювання лікарських засобів і медичних виробів - ред.) - один з найжорсткіших і найдосвідченіших регулюючих органів в світі. Вони взагалі не бачать причин припиняти програму вакцинації. Таким чином, ми дуже впевнені в програмі, і приємно бачити, що вона розгортається з такою швидкістю по всій Британії», – заявив Джонсон.

Читайте також: Щеплення вакциною AstraZeneca призупиняє Португалія

Як повідомлялося, від початку березня понад 10 країн Європи призупинили застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) раніше заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, що вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Читайте також: Канада вважає вакцину AstraZeneca безпечною - Трюдо

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) заявила, що не існує жодного доведеного зв'язку між вакцинацією та побічними ефектами.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі виявлено 120 773 904 випадки коронавірусу, зокрема 2 672 204 летальні, 97 418 471 особа одужала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-