Щеплення вакциною AstraZeneca призупиняє Португалія

Щеплення вакциною AstraZeneca призупиняє Португалія

Укрінформ
Португалія тимчасово припиняє використання для вакцинації від коронавірусу препарату британсько-шведської компанії AstraZeneca на час вивчення його побічних ефектів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Publico.

Загалом від початку березня понад десять країн Європи призупинили застосування вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів у щеплених. Це, зокрема, Австрія, Данія, Німеччина, Норвегія, Нідерланди, Ісландія, Італія, Іспанія, Австрія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія і Болгарія, Люксембург, Таїланд і Франція.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) раніше заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, що вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом виробництва AstraZeneca.

Читайте також: Канада вважає вакцину AstraZeneca безпечною - Трюдо

Комітет з безпеки вакцин Всесвітньої організації охорони здоров'я розгляне питання, пов'язані з безпекою вакцини виробництва AstraZeneca, на засіданні 16 березня.

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі загалом виявлено 120 773 904 випадки коронавірусу, зокрема 2 672 204 летальні, 97 418 471 особа одужала.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-