Канада вважає вакцину AstraZeneca безпечною - Трюдо

Канада вважає вакцину AstraZeneca безпечною - Трюдо

Укрінформ
В уряді Канади не вбачають ризиків у застосуванні вакцини AstraZeneca для масового щеплення проти коронавірусу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на пресконференції у Монреалі заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо. 

“Департамент охорони здоров’я Канади, наші експерти та науковці приділяють дуже багато часу, аби гарантувати безпечність та ефективність усіх вакцин, затверджених у Канаді. Найкращою вакциною є та, яку ви можете найшвидше отримати. Саме так ми зможемо пройти крізь це якнайшвидше та якнайбезпечніше”, - сказав Трюдо, відповідаючи на запитання про небажання окремих канадців робити щеплення вакциною AstraZeneca.

Він додав, що канадські фахівці ретельно стежать за тим, “що відбувається із конкретною партією вакцини, яку використовують у Європі”. За словами Трюдо, жодна доза вакцини AstraZeneca, яка використовується в Канаді, не надійшла з тієї ж партії.

Читайте також: У Польщі не бачать проблем зі щепленням вакциною AstraZeneca

Глава уряду Канади також повідомив, що його мати, 72-річна Маргарет Трюдо зробила щеплення проти COVID-19. Він наголосив, що й сам охоче вакцинується, але не випереджатиме свою чергу. 

Зазначимо, що вся вакцина розробки AstraZeneca, яка використовується в Канаді, була виготовлена в Індії за ліцензійною угодою під назвою Covishield. Канада закупила 2 млн доз цього препарату.

Як повідомляв Укрінформ, низка країн призупинила використання COVID-вакцини через повідомлення про можливі побічні наслідки у вигляді виникнення тромбів.

Читайте також: Побічні ефекти після COVID-щеплення виявили у 0,8% випадків - Степанов

У Європейському агентстві з лікарських засобів заявили, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва Oxford/AstraZeneca.

У ВООЗ рекомендують продовжити її застосування, поки йде розслідування причин виникнення тромбозу в деяких вакцинованих.

Тим часом AstraZeneca Plc запевнила, що огляд даних стосовно безпеки людей, щеплених вакциною проти COVID-19, не показав жодних доказів підвищеного ризику утворення тромбів.

Читайте також: ВООЗ завтра розгляне питання безпеки вакцини AstraZeneca

15 березня головний науковий співробітник ВООЗ Сумія Свамінатан заявила, що наразі у світі немає задокументованих летальних випадків, пов'язаних з вакцинацією проти COVID-19. За її словами, досі не було встановлено жодного зв'язку між так званими тромбоемболічними інцидентами, про які повідомляли у низці країн, та COVID-щепленням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-