Побічні ефекти після COVID-щеплення виявили у 0,8% випадків - Степанов

Побічні ефекти після COVID-щеплення виявили у 0,8% випадків - Степанов

Укрінформ
Побічні ефекти після вакцинування проти COVID-19 виявлені у 0,8% випадків, тяжких станів не зафіксовано.

Про це проінформував міністр охорони здоров’я Максим Степанов на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

"У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що побічні ефекти виявляються лише у 0,8% випадків, тяжких випадків не зафіксовано", - розповіли в ОП.

Крім того, очільник МОЗ нагадав, що Європейське агентство з лікарських засобів уже офіційно заявило, що вакцина AstraZeneca абсолютно не збільшує ризику утворення тромбів.

У свою чергу Президент наголосив, що необхідно постійно роз’яснювати людям питання, пов’язані з проходженням вакцинації.

"Треба пояснювати людям, що перше щеплення проти коронавірусу знижує ймовірність зараження на 65%. Тож шанси на зараження все одно залишаються. І лише після другої дози створюється повний захист від цієї небезпеки. Тому ми не мусимо забувати про маски навіть зараз, коли вакцинація вже триває", – зазначив Зеленський.

Читайте також: В Україні зробили 53 155 щеплень від коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 15 березня в Україні лабораторно підтверджено 6 792 нових випадки COVID-19. Померли 130 осіб. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіло 1 467 548 людей.

23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини від COVID-19 Covishield розробки AstraZeneca. Вакцинація розпочалася 24 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-