Канада обвинувачує Росію в обстрілах цивільних у Сирії

Канада обвинувачує Росію в обстрілах цивільних у Сирії

Укрінформ
Росія та режим Асада здійснювали неодноразові обстріли цивільних об’єктів у Сирії.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявив міністр закордонних справ Канади Марк Гарно з нагоди 10 річниці початку мирних протестів у Сирії.

“Режим Асада залучений до тортур, примусових зникнень, позасудових страт та використання хімічної зброї. Режим та його прибічники - особливо Росія - також свідомо завдавали удари по цивільних об’єктах, в тому числі школах та лікарнях”, - сказав Гарно.

Читайте також: Через авіаудари Росії в Сирії загинули щонайменше 15 цивільнихЗМІ

Він нагадав, що нині більше половини довоєнного населення Сирії стали вимушеними переселенцям й понад 13 млн жителів країни потребують негайної допомоги. “Міжнародна спільнота повинна продовжувати прагнути до знаходження тривалого політичного розв’язання, у відповідно до Резолюції Радбезу ООН 2254, яка вказала дорожню карту до мирного процесу у Сирії”, - зазначив міністр.

Гарно також наголосив на важливість встановлення відповідальності за міжнародні злочини у країні. “Відповідно до Конвенції ООН проти тортур, Канада й Нідерланди звернулися із запитом розпочати перемовини із Сирією для обговорення сирійських порушень прав людини”, - зауважив він.

Читайте також: Із кінця квітня у Сирії загинули 1,5 тисячі цивільних - ООН

Як повідомлялося, мирні протести, які розпочалися у Сирії в 2011 році, переросли в громадянську війну, що вже забрала більше пів мільйона життів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-