Євросоюз може схвалити до літа COVID-вакцину компанії CureVac

Євросоюз може схвалити до літа COVID-вакцину компанії CureVac

Укрінформ
Нова вакцина проти COVID-19 від німецької біотехнологічної компанії CureVac може бути авторизована та набути масового поширення в Європі та у світі упродовж квітня-червня.

Про це в інтерв'ю французькому виданню L’Epress заявив співзасновник CureVac німецький мікробіолог Інгмар Хьорр, повідомляє Укрінформ.

«Ми не дуже поспішали. Але ми отримали дуже конкурентний продукт: більш дешевий та доступний», - висловив переконання представник CureVac.

Він уточнив, що однойменна вакцина (CVnCoV) має бути авторизована у Євросоюзі упродовж квітня-червня.

Нині компанія завершує третю клінічну фазу випробування вакцини. Дослідження та подальше виробництво проходять спільно з німецьким фармацевтичним концерном Bayer, домовленості про що були ухвалені у січні.

Дія вакцини CureVac полягає у застосуванні сучасної технології уведення людині інформаційної рибонуклеїнової кислоти (іРНК), яка спонукає організм запускати імунну реакцію у випадку зараження.

Читайте також: Франція поки не зупинятиме вакцинацію AstraZeneca

За аналогічною технологією діють інші найбільш популярні у світі вакцини Pfizer та Moderna, які демонструють свою ефективність проти COVID-19.

За оцінками представника CureVac, ця вакцина на тлі високої ефективності буде більш конкурентно спроможною на європейському та світовому ринку. Це пояснюється, як прогнозується, нижчою ціною цього препарату та простішими логістичними умовами його транспортування і зберігання. Йдеться про необхідність уведення меншого об’єму дози вакцини під час проведення щеплення. Окрім цього, температурний режим її зберігання становить 4°C упродовж декількох місяців, порівняно із Moderna та Pfizer, які потребують низькі температури від -60 до -80°C.

Єврокомісія попередньо замовила 405 млн доз вакцини CureVac, що є найбільшою кількістю порівняно з препаратами інших виробників.

Як повідомляв Укрінформ, на актуальному етапі на рівні регулятора Європейського Союзу – Європейського агентства лікарських засобів – терміново схвалено (авторизовано) застосування і доступ на європейський ринок чотирьох COVID-вакцин: Pfizer/BioNTech (США-Німеччина), Moderna (США), Oxford/AstraZeneca (Велика Британія-Швеція), а також Janssen (виробляється бельгійським філіалом американської компанії Johnson&Johnson).

Фото: Belga

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-