Франція поки не зупинятиме вакцинацію AstraZeneca

Франція поки не зупинятиме вакцинацію AstraZeneca

Доповідь
Укрінформ
У Франції не зафіксовано важких побічних наслідків після застосування вакцини проти COVID-19 AstraZeneca.

Про це йдеться в актуальній доповіді про результати спостереження за процесом вакцинації у країні, оприлюдненій Національним агентством безпеки лікарських засобів та продукції у галузі здоров'я, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Національне агентство вкотре відзначає, що поділяє рекомендації Європейського агентства лікарських засобів (ЕМА) щодо продовження вакцинації препаратом AstraZeneca. Після отримання нових відомостей Національне агентство може переглянути свою позицію», - заявили у французькому національному регуляторі.

Читайте також: AstraZeneca не виявила доказів, що щеплення призводять до тромбозу

Як відзначається, серед побічних ефектів після застосування вакцини AstraZeneca летальних або загрозливих для життя випадків у Франції не зафіксовано.

Як повідомлялося, з початку березня низка країн Європи призупинили застосування британсько-шведської вакцини Oxford/AstraZeneca через випадки виникнення тромбів.

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) заявило, що проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва AstraZeneca.

Читайте також: «AstraZeneca не несе ризику»: в Італії не виявили зв’язку між вакциною і смертю

У Франції станом на 15 березня першу дозу COVID-вакцини отримали більше як 5 млн осіб; друге щеплення проведено для більше як 2,2 млн осіб. У країні зосереджено близько 920 тис. доз вакцин для продовження програми вакцинації.

Уряд країни планує вакцинувати 30 млн населення до початку літа.

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-