AstraZeneca не виявила доказів, що щеплення призводять до тромбозу

AstraZeneca не виявила доказів, що щеплення призводять до тромбозу

Укрінформ
Виробник COVID-вакцини AstraZeneca на підставі власного дослідження заявляє про відсутність доказів підвищеного ризику утворення тромбів після застосування препарату.

Про це йдеться в оприлюдненому огляді безпеки компанії AstraZeneca, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Ретельний огляд усіх наявних даних про безпеку понад 17 мільйонів людей, щеплених COVID-вакциною AstraZeneca у Євросоюзі та Великій Британії, не показав доказів підвищеного ризику легеневої емболії, тромбозу глибоких вен або тромбоцитопенії у будь-яких вікових групах - незалежно від статі, партії (вакцини – ред.) чи конкретної країни», - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в Данії, Норвегії, Таїланді, Болгарії та деяких нших країнах призупинили застосування вакцини від AstraZeneca через декілька випадків тромбозу після щеплення.

Читайте також: «AstraZeneca не несе ризику»: в Італії не виявили зв’язку між вакциною і смертю

У Європейському агентстві лікарських засобів (EMA) заявили, що зв'язок появи тромбів і вакцинації не доведений, і препарат не несе ризиків виникнення тромбозу.

Водночас EMA рекомендувало включити анафілактичну реакцію і підвищену алергічну чутливість до списку побічних ефектів від вакцини виробництва AstraZeneca.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-