Європейський регулятор не знайшов ознак того, що AstraZeneca спричиняє тромбоз

Європейський регулятор не знайшов ознак того, що AstraZeneca спричиняє тромбоз

Укрінформ
Проведені дослідження не виявили жодних ознак, які вказували б на підвищені ризики виникнення тромбів у крові пацієнтів, вакцинованих препаратом проти COVID-19 виробництва Oxford-AstraZeneca.

Про це повідомила в ніч проти п’ятниці інформаційна служба BBC із посиланням на Європейське агентство з лікарських засобів (EMA), передає Укрінформ.

«Нічого не вказує на те, що вакцина від COVID-19 виробництва Oxford-AstraZeneca пов'язана з підвищеним ризиком утворення тромбів», - зазначає видання.

При цьому зауважується, що кількість випадків виникнення тромбів у крові серед вакцинованих людей не була вищою за таку ж кількість у населення.

Читайте також: Південна Корея дозволила вакцину AstraZeneca для людей 65+

Заява європейського регулятора була оприлюднена після того, як кілька країн, у тому числі, Данія й Норвегія, припинили використання цього препарату через те, що у невеликої кількості людей після введення уколів утворилися згустки крові. Крім того, в Італії був зафіксований летальний випадок через розвиток тромбозу глибоких вен після введення дози уколу.

Як підкреслили в ЕМА, жодних ознак, які б вказували на те, що ці випадки були спричинені вакцинацією, не виявлено.

«Переваги вакцини продовжують перевищувати її ризики, і препарат може вводитися й надалі, поки триває розслідування випадків тромбоемболічних випадків», - зауважили в європейському регуляторному відомстві.

Читайте також: У Фінляндії AstraZeneca вакцинуватимуть людей старше 70 років

Як повідомлялося, загалом було виявлено близько 30 тромбоемболічних випадків з-поміж 5 мільйонів людей, вакцинованих у європейських країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-