Європарламент оголосив ЄС «зоною свободи ЛГБТ+»

Європарламент оголосив ЄС «зоною свободи ЛГБТ+»

Укрінформ
У відповідь на дискримінацію прав ЛГБТ+ у Польщі та Угорщині Європарламент ухвалив резолюцію, якою оголосив Європейський Союз «зоною свободи ЛГБТ+».

Про це повідомила пресслужба Європарламенту, передає Укрінформ.

Так, ініціативу підтримали 492 депутати, 141 парламентар виступив проти, а 46 — утримались.

«ЛГБТ+ люди в ЄС повинні користуватися свободою жити та публічно демонструвати свою сексуальну орієнтацію і гендерну ідентичність, не побоюючись нетерпимості, дискримінації або переслідувань», — наголосили у Європарламенті.

У Європарламенті вирішили ухвалити таке рішення з нагоди другої річниці того, як у Польщі один із регіонів вперше оголосив себе «зоною, вільною від ЛГБТ+».

Читайте також: Французького урядовця у Польщі не пустили до зони, «вільної від ЛГБТ»

Депутати наголошують, що «зони, вільні від ЛГБТ+», є частиною значно більшої дискримінації сексменшин у Польщі. Парламентарі зазначають, що ця дискримінація відбувається не лише з боку звичайних людей, але й державної влади, виборних посадових осіб, зокрема, президента.

Європарламент також висловив жаль щодо арештів активістів за права ЛГБТ+, а також щодо нападів під час маршів за права таких меншин. 

Читайте також: У Британії повернуть медалі звільненим з армії представникам ЛГБТ

У Європарламенті зазначили, що Єврокомісія має застосувати й інші інструменти впливу щодо міст, які визнали себе «зоною, вільною від ЛГБТ+», окрім як позбавляти фінансування у межах програми співпраці міст-побратимів.

У резолюції Європарламенту також засуджується дискримінація прав сексменшин в Угорщині. Зокрема, згадується про те, як у листопаді 2020 року угорське місто Надьката ухвалило постанову, що забороняє «розповсюдження і просування ЛГБТ+ пропаганди». 

Також європарламентарі нагадали, як угорський парламент ухвалив поправки до конституції, які ще більше обмежили права таких людей у країні.

Читайте також: Папа Римський виступає за закон про цивільний союз для ЛГБТ-пар

Нагадаємо: з березня 2019 року понад 100 польських регіонів, округів і муніципалітетів ухвалили постанови, якими проголосили себе вільними від цієї «ідеології».

Згідно з цією постановою, місцеві органи влади повинні утримуватися від заохочення терпимості до ЛГБТ+ і відмовлятися від фінансової допомоги від організацій, що виступають за недискримінацію та рівність.

Фото: John Thys/AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-