Президент Вірменії відмовився призначити нового керівника Генштабу

Президент Вірменії відмовився призначити нового керівника Генштабу

Укрінформ
Президент Вірменії Армен Саркісян не підписав указ про призначення Артака Давтяна керівником Генштабу ЗС, попри клопотання прем'єр-міністра Нікола Пашиняна.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Новости-Армения.

«Президент республіки повернув пропозицію прем'єр-міністра про призначення Артака Давтяна на посаду керівника Генштабу ЗС Вірменії зі своїми запереченнями», - йдеться у заяві пресслужби очільника держави.

Напередодні міністр оборони Вірменії Вагаршак Арутюнян призначив заступника керівника Генштабу ЗС, генерал-лейтенанта Степана Галстяна тимчасово виконуючим обов'язки керівника Генерального штабу.

Читайте також: Протести в Єревані: в урядовій будівлі вимагали відставки Пашиняна

Уранці 10 березня Пашинян заявив про те, що «керівник Генерального штабу ЗС РВ Онік Гаспарян вважається звільненим з обійманої посади в силу права». Дещо пізніше стало відомо, що президент Вірменії подав заяву до КС з проханням визначити факт відповідності Конституції закону «Про військову службу і статус військовослужбовця», в рамках якого Пашинян звільнив керівника ГШ ЗС.

Як повідомляв Укрінформ, 25 лютого Генштаб ЗС Вірменії вимагав відставки уряду і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна, звинувативши його у невмінні приймати адекватні рішення в кризовій і критичній для вірменського народу ситуації. Того ж дня Пашинян заявив, що прийняв рішення звільнити з посади керівника генштабу Гаспаряна.

У Єревані відбулися мітинги прихильників і противників Пашиняна. Опозиція перекрила проспект Баграмяна, де знаходиться будівля парламенту Вірменії, й оголосила про безстрокові цілодобові акції протесту, які триватимуть до відставки Пашиняна.

Пізніше стало відомо, що президент Вірменії Армен Саркісян не підписав проєкт указу прем'єр-міністра про відставку Гаспаряна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-