Польща вислала білоруського дипломата

Польща вислала білоруського дипломата

Укрінформ
Польща вислала білоруського дипломата з посольства РБ у Мінську у відповідь на оголошення білоруською владою персоною non grata польського консула у Бресті Єжи Тімофеюка.

Про видалення білоруського дипломата з Польщі повідомив у Твіттері заступник глави МЗС Польщі Марцін Пшидач, передає Укрінформ.

“Реагуючи на недружні та безпідставні дії білоруської влади щодо польського консула у Бресті, Польща визнала персоною non grata дипломата з посольства РБ у Варшаві”, - повідомив Пшидач.

Він додав, що відповідну інформацію передано дипломатичною нотою під час зустрічі в МЗС Польщі.

Читайте також: Польща і Швеція також вислали двох російських дипломатів

Як інформувало агентство, до МЗС Білорусі у вівторок був викликаний тимчасово повірений у справах Польщі у Білорусі Марцін Войцеховський, якому повідомлено про оголошення персоною non grata польського консула у Бресті Єжи Тімофеюка. Під час цієї зустрічі Мінськ висловив протест проти участі консула у неофіційному заході, присвяченому "дню проклятих солдатів" (польське збройне антикомуністичне підпілля 1944-1953 рр.), що відбувся 28 лютого 2021 року у Бресті за участю представників пов'язаних з Польщею неурядових та молодіжних організацій.

У МЗС Польщі пообіцяли негайно відреагувати на дії Мінська.

Читайте також: З Білорусі висилають польського дипломата

У Варшаві зазначили, що зустріч відбулася з членами легальної організації, яка діє в Білорусі – Форум польських регіональних ініціатив. У Польщі наголосили, що такого роду урочистість неодноразово проводилася й у минулі роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-