Паспорти вакцинації в ЄС можуть з’явитися за кілька місяців - Bloomberg

Паспорти вакцинації в ЄС можуть з’явитися за кілька місяців - Bloomberg

Укрінформ
Паспорти вакцинації з’являться в Європейському Союзі не раніше ніж за кілька місяців, що потенційно загрожує зривом туристичного сезону в 2021 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на відповідний внутрішній документ ЄС. 

Так, зазначається, що Єврокомісія працює «над створенням цифрової інфраструктури, яка б полегшила аутентифікацію подібних паспортів».

При цьому наголошується, що технічна робота над створенням такої платформи може зайняти від 2 до 4 місяців.

За даними Bloomberg, Єврокомісія просить країни-члени ЄС надати зауваження з цього питання до публікації законопроєкту про паспорти вакцинації наприкінці березня.

Читайте також: Степанов і посли G7 звірили позиції щодо «паспортів вакцинації»

Крім того, країнам належить виробити загальний підхід до «доказів одужання» від COVID-19, оскільки поки неясно, як довго людина, яка перенесла хворобу, має імунітет і чи буде її організм так само стійкий до нових варіантів коронавірусу.

Варто також нагадати, що 1 березня глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що цей орган має намір протягом найближчого місяця презентувати проєкт єдиного сертифікату про вакцинацію.

Читайте також: ВООЗ - проти паспортів вакцинації для міжнародних поїздок

Слід зауважити, що ця ідея раніше викликала різну реакцію серед членів Євросоюзу. Одним із головних апологетів запровадження паспортів вакцинації, до речі, є Греція, котра традиційно приймає велику кількість туристів із різних країн Європи та світу.

Фото: The Medical Futurist

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-