Військові М’янми відкликають сотню співробітників диппредставництв

Військові М’янми відкликають сотню співробітників диппредставництв

Укрінформ
Військова влада М’янми відкликає понад 100 співробітників дипломатичних представництв держав з 19 країн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Irrawaddy.

Як зазначається, на такий крок режим пішов після виступу представника М'янми в ООН Чжо Мо Туна, який закликав міжнародні організації засудити захоплення військовими влади в країні.

Після виступу військові звільнили Туна, звинувативши його у "державній зраді" за наполягання на тому, що він представляє демократично обраний уряд на чолі з Національною лігою за демократію (НЛД), партію, керівники якої ув'язнені після перевороту 1 лютого.

Згідно з документами, які потрапили до ЗМІ військовий режим у неділю наказав чиновникам з органів центральної влади вирушати до дипломатичних місій в США, Великій Британії, Італії, Австрії, Бразилії, Франції, Норвегії, Бельгії, Сербії, Китаї, Японії, Індії, Сінгапурі, Таїланді, Гонконгу, Індонезії, Камбоджі, Південної Кореї та Філіппінах, на заміну відкликаних співробітників.

Читайте також: «Велика сімка» засудила використання зброї проти людей у М’янмі

Як повідомляв Укрінформ, кількість загиблих під час вчорашніх протестів у М’янмі зросла до 18 осіб.

1 лютого військові М'янми відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан.

Читайте також: Євросоюз засудив вбивства демонстрантів у М'янмі

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконуватиме роль перехідного голови держави. Втім вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну. Поки діятиме надзвичайний стан, саме він буде головною особою держави.

Керівниця правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент країни Он М'їн були заарештовані.

Читайте також: Путчисти в М'янмі відсторонили постпреда при ООН за підтримку протестувальників

Військові обґрунтовували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді, на яких перемогла партія Су Чжи. Багато країн світу засудили цей переворот.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-