У Білорусі ввели жорстке регулювання цін на продукти

У Білорусі ввели жорстке регулювання цін на продукти

Укрінформ
Уряд Білорусі ввів істотні обмеження щодо зростання цін на соціально значущі товари і деякі ліки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Naviny.by.

Згідно з постановою уряду, вимога стосується як виробників і імпортерів продукції, так і суб'єктів господарювання, що займаються їх реалізацією на внутрішньому ринку.

Відповідно до рішення уряду, наказано «не допускати підвищення цін з дати набрання чинності цієї постанови до 28 лютого 2021 року в порівнянні з цінами, що діяли на 24 лютого 2021 року, а в разі відсутності товарів на цю дату - на попередню дату (без урахування зниження цін у рамках проведення заходів, спрямованих на просування товарів і залучення покупців)».

Зазначається, що з березня зміна цін на «соціально значущі товари першої необхідності» не може перевищувати 0,2% на місяць. Підвищення цін вище цієї межі допускається за погодженням з Комісією з питань державного регулювання ціноутворення при Радміні.

Всього в затвердженому переліку соціально значущих товарів 62 позиції, 57 з яких належать до продуктів харчування, п'ять - до засобів гігієни та господарських товарів. Також заборонено підвищувати ціни на 50 найменувань лікарських препаратів вітчизняного виробництва або розфасовки.

Читайте також: Тихановська назвала насмішкою санкції, введені ЄС проти керівництва Білорусі

Держорганам і концернам доручено вжити «заходів щодо виконання цієї постанови і забезпечити поставки в торговельні об'єкти й аптеки під потребу внутрішнього ринку продукції, виробленої підлеглими організаціями».

Як повідомляв Укрінформ, у Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії і масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенко не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-