Естонія знову посилює карантин: більшість школярів переводять на «дистанційку»

Естонія знову посилює карантин: більшість школярів переводять на «дистанційку»

Укрінформ
Влада Естонії відновлює з 22 лютого чинність деяких карантинних обмежень, запроваджених свого часу для боротьби з епідемією коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

В уряді Естонії пояснили, що обмеження необхідні для стримування вірусу, темпи поширення якого стають небезпечними. Так, минулого тижня показник захворюваності збільшився на 21%, а кількість госпіталізацій - на 12%.

Через це з 22 лютого учнів середніх і старших класів переводять на дистанційне навчання - крім спеціалізованих шкіл або класів для дітей з особливими потребами. Утім, до шкіл можна буде приходити на консультації.

Також обмежується робота гуртків і курсів. Спортивні тренування у приміщеннях будуть дозволені лише індивідуально з тренером або в парі, якщо йдеться про такі види спорту, як теніс. У спортзалах заповнювати приміщення дозволено не більше ніж на 50%, басейни і сауни тимчасово зачиняють.

Читайте також: Чехія продовжила надзвичайний стан до кінця лютого

На відкритому повітрі тренуватися і проводити різноманітні заняття можуть групи до 50 осіб.

Ресторанам дозволяється заповнювати не більше 50% місць, при цьому необхідно забезпечити 2 метри дистанції між столами. За одним столом можна збиратися не більше ніж ушістьох.

Публічні збори, релігійні зібрання та розважальні заходи в приміщеннях, де немає фіксованих місць, дозволені з дотриманням заповнювання на 50% і загалом не більше 200 людей, а просто неба - не більше 250.

Як повідомлялося, минулого місяця влада Естонії підготувала поступове пом'якшення карантинних обмежень з 18 січня - воно стосувалося насамперед громадського харчування та процесу освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-