У Москві заочно арештували українського спонсора Фонду Навального

У Москві заочно арештували українського спонсора Фонду Навального

Укрінформ
У Росії Басманний суд Москви заочно заарештував за обвинуваченням у шахрайстві керівника ТОВ "Строй інжиніринг" українця Олександра Хоменка. За даними Слідчого комітету Росії, він фінансово підтримував "Фонд боротьби з корупцією" Олексія Навального.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прессекретаря суду Ірину Софінську.

«Судом задоволено клопотання слідчого про обрання щодо Олександра Хоменка запобіжного заходу у вигляді взяття під варту заочно», - сказала Софінська.

Раніше, 30 січня, СКР висунув Хоменку заочне обвинувачення за трьома епізодами скоєння злочинів за частиною 4 статті 159 КК РФ (Шахрайство, вчинене організованою групою, в особливо великому розмірі). Він оголошений у міжнародний розшук.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня Навального було затримано в зоні паспортного контролю міжнародного московського аеропорту "Шереметьєво". Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи "Новічок" наприкінці серпня минулого року в РФ.

Читайте також: Fitch оцінило вплив арешту Навального на бюджетні витрати

2 лютого Симоновський суд Москви на виїзному засіданні в Мосміськсуді задовольнив вимогу ФСВП про заміну Навальному умовного терміну у справі «Ів Роше» на реальний. Навальний має відбути три з половиною роки позбавлення волі з вирахуванням терміну, проведеного під домашнім арештом (близько 10 місяців).

У багатьох містах РФ пройшли масові акції на підтримку Навального і з закликами до відставки Путіна. Силовики почали жорсткі заходи для розгону демонстрантів, застосовуючи спеціальні засоби. Кілька тисяч людей було затримано. Порушено 50 кримінальних справ. Серед інших, також переслідується ряд співробітників ФБК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-