Протести у РФ: німого мешканця Петербурга покарали за «скандування гасел»

Протести у РФ: німого мешканця Петербурга покарали за «скандування гасел»

Укрінформ
Районний суд Петербурга визнав інваліда, який практично не може говорити, винним у порушенні проведення публічного заходу й оштрафував на 5 тис. рублів (1,8 тис. грн).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Телеграм-канал «Апология протеста».

Зазначається, що Євгена Агафонова затримали під час акцій на підтримку опозиціонера Олексія Навального.

У поліцейському протоколі вказано, що він «спільно з іншими учасниками публічного заходу скандував гасла». При цьому Агафонов є інвалідом третьої групи через проблеми зі слухом і не може говорити.

Читайте також: Протести в РФ: у Москві та Петербурзі стоять черги автозаків із затриманими

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, чоловіка затримали, коли він ішов до магазину. Агафонов стверджує, що про акцію протесту нічого не знав.

У відділку затриманий провів 9 годин. Адвокат уточнив, що його підзахисний не розумів роз'яснення поліцейських, а перекладача йому не надали. Також зазначається, що суд призначив Агафонову покарання нижче від найнижчої межі.

Як повідомлялося, російського опозиціонера Олексія Навального затримали відразу після повернення до Росії з Німеччини, де він проходив курс лікування у зв’язку з отруєнням «Новічком». Після цього в РФ пройшла хвиля протестів.

Читайте також: Електрошокер, кийки і табельна зброя: жорстокість ОМОНу на протестах в РФ

2 лютого суд замінив Навальному умовний термін у справі «Ів Роше» на реальний. Таким чином, він повинен відбути три з половиною роки позбавлення волі, за вирахуванням терміну, проведеного під домашнім арештом (близько 10 місяців).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-