Влада Британії впевнена у безпечності мільйонів уже введених доз COVID-вакцин

Влада Британії впевнена у безпечності мільйонів уже введених доз COVID-вакцин

Укрінформ
Британський регулятор заявляє про безпечність вакцин виробництва Pfizer та AstraZeneca, перші дози яких вже введені мільйонам громадян.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC.

За оцінками експертів Агенції з регулювання лікарських засобів та товарів медичного призначення Британії (MHRA), серйозні алергійні реакції на вакцину Pfizer/BioNTech можуть виникати, але дуже рідко - від одного до двох випадків на 100 тисяч щеплень.

Виконавчий директор MHRA Джун Рейн наголосив: "Безпека - це наше гасло. Дуже важливо, щоб люди продовжували отримувати щеплення".

Зазначається, що агенція оцінила звіти про безпечність майже семи мільйонів доз вакцин від коронавірусу, які були введені в країні до 24 січня - здебільшого виробництва компанії Pfizer.

Читайте також: У Британії протестують на людях комбінацію вакцин Pfizer і AstraZeneca

У звітах MHRA йдеться про приблизно 22 тисячі підозрілих реакцій після щеплень. Однак майже всі випадки були легкими - люди відчували біль у руці, втому та легкі симптоми, схожі на грип. Експерти пояснюють, що ці наслідки пов'язані не з самою хворобою, а з реакцією організму на вакцину.

Як повідомляв Укрінформ, у Британії розпочали роботу над "паспортом вакцинації". Цей документ підтвердить, що його власник отримав щеплення проти коронавірусу, та дасть право в'їзду до певних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-