Суд Москви переніс засідання у справі про «наклеп» — Навальний був проти

Суд Москви переніс засідання у справі про «наклеп» — Навальний був проти

Укрінформ
Суддя Бабушкінського районного суду Москви переніс засідання у справі Олексія Навального про наклеп на ветерана Другої світової війни на 12 лютого. Раніше російський прокурор попросив відкласти засідання у справі Навального через закінчення робочого часу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання The Insider.

Уточнюється, що Навальний виступав проти перенесення засідання: "Я притиснув вас до стінки. Я категорично проти і вважаю, що прокурор наполягає на перерві тому, що підловив одного з ваших фабрикаторів і торгівця дідом на брехні".

У рамках засідання Навальний багато разів вказував на нестикування у показах свідків. Зокрема, з'ясувалося, що ні ветеран, ні його онук не подавали заяви на Навального у справі про наклеп. «Вони все вигадали. Слідчий сам написав заяву, а цей [свідок] бреше тут. Ви не можете його показати, тому що з'ясується, що він бреше. Ваша справа сфабрикована. Ви тут сидите і вдаєте, що ви суддя, але ви навіть не розумієте, як процес влаштований», - аргументував Навальний.

Як повідомляв раніше Укрінформ, на засіданні Бабушкінського районного суду Москви в п'ятницю розглядається справа російського опозиціонера Олексія Навального, у якій він обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 128.1 КК РФ ("Наклеп"). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або громадських робіт.

Раніше суд призупиняв провадження у справі, але після повернення Навального в Росію поновив його.

У червні минулого року телеканал RT випустив агітролик, в якому багато публічних людей агітували за поправки до конституції РФ, внесені з ініціативи президента Володимира Путіна. Навальний написав у Твіттері: «О, ось вони, голубчики. Слід визнати, що поки команда продажних холуїв виглядає слабенько. Подивіться на них: це ганьба країни. Люди без совісті. Зрадники». В середині червня Слідчий комітет РФ порушив проти Навального кримінальну справу. Потерпілим у справі визнали учасника Другої світової війни Гната Артеменка, який був одним з багатьох героїв агітаційного ролика. У відомстві повідомили, що своїм коментарем Навальний нібито підірвав здоров'я ветерана.

Читайте також: Росія висилає дипломатів трьох країн після акцій за Навального

Як повідомлялося, 17 січня Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю аеропорту "Шереметьєво". Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи "Новічок" у кінці серпня минулого року.

Читайте також: У Росії раптово помер лікар Омського шпиталю, який рятував Навального

2 лютого Симоновський суд Москви на виїзному засіданні в Мосміськсуді задовольнив вимогу ФСВП про заміну Навальному умовного терміну у справі "Ів Роше" на реальний. Навальний повинен відбути три з половиною роки позбавлення волі з вирахуванням терміну, проведеного під домашнім арештом (близько 10 місяців).

Читайте також: Отруєння Навального: Боррель сказав, коли можливе рішення ЄС про санкції

У багатьох містах РФ пройшли масові акції на підтримку Навального і з закликами до відставки Путіна. Силовики вдалися до жорстких заходів для розгону демонстрантів, застосовуючи спеціальні засоби. Кілька тисяч людей були затримані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-