Родичі Навального живуть у селі під Києвом

Родичі Навального живуть у селі під Києвом

Укрінформ
У селі Нове Залісся, що неподалік Києва, живе чимало родичів російського опозиціонера Олексія Навального, один з них навіть обраний старостою села.

Про це повідомляє ВВС News Україна, передає Укрінформ.

"Так, я далекий родич Олексія Навального, наші діди були братами, якось так", - зазначив сільський староста Павло Навальний.

Він розповів, що його сусід на вулиці і друг Олександр Навальний - двоюрідний брат російського опозиціонера. Олександр працює водієм-далекобійником, а його дружина Наталя - у місцевій школі.

Взагалі у селі Нове Залісся, куди після катастрофи на ЧАЕС переселили чорнобильське Залісся, прізвище Навальні дуже поширене - секретарка старости Ірина Волошина у реєстрі нарахувала майже півтора десятка Навальних.

Читайте також: Владу РФ обурило прибуття 20 іноземних дипломатів на суд над Навальним

За словами родичів, Олексій Навальний, який народився у червні 1976-го, кілька перших років ріс у бабусі в Заліссі, а потім до Чорнобильської катастрофи щороку приїжджав до неї на все літо. Місцеві згадують, що малим Навальний після літніх канікул вже вмів говорити по-українськи зі специфічним поліським діалектом.

Двоюрідна тітка опозиціонера Наталя Іллівна, яка є ще й хрещеною брата Олексія Навального - Олега, телефоном розповіла журналістам, що Олексій дуже любив бігати на місцеву річку Уж.

Сільський староста Павло Навальний розповідає, що Олексій багато разів приїздив до них у село вже після переселення, зустрічався з родичами, їздив "на гробки" у Зону відчуження.

Читайте також: Берлін не виключає нових санкцій проти РФ через справу Навального

"У нас зараз всі говорять про Навального, часто згадують земляка, гордяться. Така ситуація, війна з Росією, тому всі підтримують Олексія, який протистоїть Путіну", - каже чоловік.

За його словами, у Переяславі живе Іван Навальний - дядько політика, а також його двоюрідна сестра Марина.

Тим часом секретар у старому архіві, який вивезли із чорнобильського Залісся, знайшла домовий реєстр за 1956 рік, де є дані і про домогосподарство Івана Тарасовича Навального - діда політика. Він мав дружину Тетяну Данилівну і трьох синів: Василя 1942 року народження, Івана 1945 р.н. і Анатолія 1947 р.н. Наймолодший із синів і є батько Навального. "Він закінчив військове училище після школи і виїхав до Москви", - розповідає Волошина.

Взагалі, у 1956 році у Заліссі жило щонайменше 24 родини з прізвищем Навальний.

Сам Олексій Навальний після виходу серіалу "Чорнобиль" в одному з відео зізнавався, що ця тема для нього близька. "Чорнобиль - це історія моєї родини, у мене вся рідня по батьківській лінії з Чорнобиля. Я проводив там у селі Залісся кожне літо у бабусі. Вже після аварії (на ЧАЕС - ред.) я там був мільйон разів, на травневі свята їздив на могили родичів", - розповідав політик.

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня Олексій Навальний був затриманий у зоні паспортного контролю в аеропорту "Шереметьєво". Він повертався в РФ з Німеччини, де проходив лікування після отруєння речовиною групи "Новічок" наприкінці серпня минулого року.

2 лютого Симоновський суд Москви на виїзному засіданні в Мосміськсуді задовольнив вимогу ФСВП про заміну Олексію Навальному умовного терміну у справі «Ів Роше» на реальний. Навальний має відбути три з половиною роки позбавлення волі за вирахуванням строку, проведеного під домашнім арештом (близько 10 місяців).

У багатьох містах РФ пройшли масові акції на підтримку Навального та із закликами до відставки Путіна. Силовики вжили жорстких заходів для розгону демонстрантів, застосовуючи спеціальні засобви. Декілька тисяч чоловік були затримані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-