Євросоюз запроваджує жорсткіший механізм експорту вакцин

Євросоюз запроваджує жорсткіший механізм експорту вакцин

Укрінформ
Європейський Союз прийняв рішення запровадити механізм, згідно з яким країни ЄС зможуть блокувати експорт вакцин.

Про це повідомило в четвер видання Politico із посиланням на два джерела в європейських офіційних колах, передає Укрінформ.

«Згідно з планом Європейської комісії, ЄС доручить своїм митним органам заблокувати експорт вакцин, якщо вони не матимуть попереднього дозволу. Схема повинна бути затверджена на рівні експертів з 27 країн-членів під час сесії, яка має відбутися в п'ятницю»,- зазначається в публікації.

Читайте також: Novavax оголосила про готовність нової вакцини з ефективністю понад 89%

Напередодні в офіційних колах ЄС відбувалися дискусії, чи передбачатиме новий план жорстке блокування неавторизованих вакцин на кордонах, або ж потрібно запровадити більш прозору систему. Перевагу отримав жорсткіший підхід після погіршення відносин ЄС із британсько-шведським фармацевтичним гігантом AstraZeneca.

Читайте також: AstraZeneca запевняє, що не обманула європейців із COVID-вакциною

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці компанія AstraZeneca оголосила, що зможе поставити на ринок ЄС у першому кварталі меншу кількість доз вакцини від коронавірусу, ніж це передбачено контрактом з Єврокомісією. Ще минулого року компанія отримала за угодою передоплату в розмірі 336 млн євро.

Читайте також: COVID-вакцину AstraZeneca вироблятимуть у Японії

У Брюсселі тим часом озвучують підозри, що перебої з постачанням можуть бути пов'язані з тим, що AstraZeneca перекидає частину препаратів, призначених для вакцинації жителів ЄС, на ринок Великої Британії та інших країн, які не входять до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-