Novavax оголосила про готовність нової вакцини з ефективністю понад 89%

Novavax оголосила про готовність нової вакцини з ефективністю понад 89%

Укрінформ
Американська компанія Novavax оголосила про завершення третьої, фінальної, стадії досліджень нової вакцини проти коронавірусу, ефективність якої становить 89,3%, у тому числі з урахуванням нового, «британського» штаму.

Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії, оприлюдненому в четвер, передає Укрінформ.

«Кандидат на вакцину проти COVID-19, препарат NVX-CoV2373, створений на основі білків, досяг основної кінцевої точки з ефективністю вакцини 89,3% за результатами третьої фази клінічного випробування, проведеного в Сполученому Королівстві (Велика Британія)», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Pfizer тимчасово скоротить поставки вакцини в Європу

При цьому уточнюється, що препарат був випробуваний, у тому числі на новому, «британському» штамі коронавірусу. На основі тестів було встановлено, що вакцина від Novavax є ефективною на 95,6% проти основного штаму, й на 85,6% проти нового різновиду вірусу.

Novavax також оголосив про результати другої фази дослідження, проведеного в Південній Африці, де вирує інший, «африканський» штам коронавірусу. Ефективність вакцини там становила близько 49,4%.

Читайте також: Україна очікує першу партію вакцин Sinovac через три-чотири тижні – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Novavax була однією з кількох компаній, яка минулого року отримала мільярдне фінансування уряду США на розробку вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-